Kalbynet logo 19

kalbynet

5 tips på hur du får fler gilla-klick på din företagssida på Facebook

17 juni 2015

1. Komplettera din profil

profil

Din Facebook-sida är det första folk ser när de besöker dig på Facebook. Låt besökarna veta varför de skulle vilja gilla dig! Skapa en klatschig beskrivning och se till att du kategoriserar din sida korrekt. Se också till att skriva in din adress, telefonnummer och öppettider (i förekommande fall). Detta kommer inte bara informera dina potentiella anhängare, det kommer även att berätta för Facebook vilken typ av organisation du är så att de kan visa din sida när användare söker efter företag som ditt. Detta i sin tur kan öka dina Facebook-gillningar ännu mer!

2. Be vänner, samarbetspartners och andra kontakter gilla dig på Facebook

facebookvanner

När du först skapar en Facebook-sida, bjud in stödjande vänner, familj och affärspartners att gilla din Facebook-sida. Dessa initiala gillningar ger dig högre trovärdighet och synlighet på sociala medier. Uppmärksamma sedan dina nuvarande kunder, potentiella blivande kunder och andra sociala gemenskaper i din närhet. Marknadsför din Facebook-sida på samma sätt som din hemsida. Om människor inte känner till att din Facebook-sida finns, kan de inte gilla den.

3. Lägg till sociala plugins på din hemsida

socialaplugin

Besökare på din hemsida bör lätt kunna hitta din Facebook-sida. Min rekommendation är att använda tilläggsprogram/plugin för en Gilla-knapp på din hemsida, för att få mer Facebook-gillningar.

4. Använd Facebook-annonser

annonser

Facebook-annonser är ett annat bra sätt att öka Facebook-gillningar. För att få ut det mesta av dina annonser, kan du med hjälp av dina gillares intresse hitta folk som liknar din nuvarande gillare.

5. Publicera intressant innehåll

intressantinnehall

Det är viktigt att publicera engagerande, underhållande och intressant inlägg på regelbunden basis, och att hålla ett öga på de inlägg som engagerar flest gillare. Om dina inlägg är värdefulla för dina anhängare, kommer de att dela dina inlägg med sina vänner och hjälper på så sätt dig att öka dina Facebook-gillningar. Bilder är bland de bästa typerna av inlägg för engagemang så se till att du publicerar bilder dina anhängare kan relatera till och kommer att gilla och dela. Du kanske också vill inkludera uppmaningar i några av dina inlägg, ber anhängare att gilla, kommentera eller dela ditt innehåll, eller fråga din grupp något.

Kanske är ert eget material inte alltid så spännande att det klarar att bära Facebook-sidan på egen hand. Därför kan du även dela annat intressant material inom ditt område ibland. På så sätt höjer du värdet på er sida.

Likealyzer

Vi har tidigare tipsat om ett verktyg som kan hjälpa dig att analysera din företagssida. Läs mer här >>

Skriven av

Marie Nilsson

Marie Nilsson

Har jobbat på KalbyNet sedan 2008 som webbdesigner/projektledare. Hjälper våra kunder med Joomla & WordPress-lösningar.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28 B vån 2
Södra Portgatan 28 B, 283 50 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss

  

Kalbynet använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok