Kalbynet logo 19

kalbynet

Få mer besökare till din blogg

02 december 2010

Få mer besökare till din blogg

Det enklaste sättet att skaffa fler besökare till din blogg, är att använda ett RSS-flöde för att syndikera ut tips om dina nya bloggposter till andra sajter.

Ett exempel på detta är att på Facebook posta länkar till dina blogginlägg. RSS Grafitti är en Facebook-applikation som låter dig importera RSS-flöden och återpublicera de som logginlägg helt automatiskt. www.facebook.com/#!/RSS.Graffiti
Vi kan hjälpa dig att koppla ihop din Joomla-hemsida med Facebook!

Fler tips

Uppdatera ofta

En blogg som uppdateras med jämna mellanrum är intressantare för läsaren som kommer tillbaka. En "proffsbloggare" gör minst tre inlägg om dagen; kanske lite svårt att hinna med om man inte har det som heltidssysselsättning. Uppdatera dock så ofta du kan och så fort du har något att skriva om. De allra flesta bloggverktyg låter dig välja när inlägget ska publiceras och ett tips är att använd denna funktion. Har du tid varje morgon att skriva nya inlägg kan du lägga in två inlägg på samma gång och sedan låta dem läggas upp under olika tidpunkter under dagen (eller dagen efter).

Var nischad

Var noga med din nisch. Om du håller dig till ämnet och ser till att skriva bra kommer folk att återkomma, det finns folk som är intresserade att läsa om ämnet. Har de bara hittat dig och gillar det du skriver kommer de att komma tillbaka.

Håll koll på statistiken

Statistik är inte bara till för att se hur många besökare du har utan även för att se vad det är dina besökare är intresserade av; vilka inlägg de läser mest.

Länka till äldre inlägg

Det är naturligtvis inte lätt att hålla reda på allt man har skrivit om, men det är värt att försöka. Det är nämligen en bra idé att länka till gamla inlägg om du skriver om saker som har med dem att göra.
Det här är bra både för dig och besökaren; du får besökaren att stanna kvar på sidan och besökaren hittar lätt mer information om ett ämne han/hon är intresserad av. Använd därför din bloggs sökmotor för att leta upp relevanta, äldre inlägg.

Nyhetsreferat

Använd dig av www.twingly.se. Genom att länka till tidningsartiklar (som är relevanta för din verksamhet) som du refererar till och pinga twingly kan du snabbt och enkelt få en ganska stor mängd besökare.

Var en noggrann bloggare

Skriv bra inlägg. Att vara noggrann och korrekturläsa är inget som strider mot bloggetiken. Bara för att det är ett snabbt medium betyder det inte att man inte kan vara noga.

Skriven av

Marie Nilsson

Marie Nilsson

Har jobbat på KalbyNet sedan 2008 som webbdesigner/projektledare. Hjälper våra kunder med Joomla & WordPress-lösningar.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28 B vån 2
Södra Portgatan 28 B, 283 50 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss

  

Kalbynet använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok