Kalbynet logo 19

kalbynet

musikhusetmarkaryd.se

12 mars 2020

Musikhusetmarkaryd.se

MUSIKHUSET MARKARYDS NYA MÖTESPLATS

Efter en lång karriär på NIBE fick Benny Torstensson chansen att förverkliga möjligheterna och drömmarna om ett musikhus i Markaryd. Han letade efter en lokal för musikskola och konserter och då passade ”Levi Carlssons” perfekt. Efter en kort, snabb och positiv förhandling med Anders och Emma Larsson sålde de fastigheten 2018.

Byggnaden som idag är Musikhuset i Markaryd byggdes 1951 som bilverkstad och benämns i folkmun oftast som ”Levi Carlssons”. Han var finsk-amerikan, flyttade till Markaryd 1923 från Åland och startade bilverkstad på Östergatan i Markaryd innan han 1925 byggde sin första verkstad på Kungsgatan i ”Vilda Västernstil”. Levi Carlsson var en av Sveriges största Fordhandlare och på den tiden kom Forden i lådor för att byggas samman på plats! 1951 blev lokalerna för trånga och otidsenliga och byggnaden där Musikhuset idag finns, byggdes med bensinstation, utställningshall och reparationsverkstad. Sedermera överlämnades rörelsen till sonen Louis Carlsson som drev firman till början av 80-talet.

En hemsida byggd i WordPress och med ambitionen att både vara informativ om alla musikevenemang, såväl kommade som redan genomförda, samtidigt som den känns modern och ”andas” musik rakt igenom. Även Musikskolans aktiviteter finns presenterade på sidan.  Kjellsa reklamstudio har hjälpt oss med att utforma sidan så att färg och form är i harmoni med logotypen. En logotype som även den är  framtagen av Kjellsa Reklamstudio och där logotypens 3D effekt skapat ett fint kännemärke på Musikhusets fasad.

Att såväl senaste som närmast kommande event är utsålt får ges högsta betyg för Benny Torstensson idé att skapa Musikhuset i Markaryd. Kalbynet är glada att vi får vara med som samarbetspartner på resan.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28 B vån 2
Södra Portgatan 28 B, 283 50 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss

  

Kalbynet använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok