Kalbynet logo 19

kalbynet

Dinaverktyg.se - Webshopen med dina verktyg

15 april 2015

Unobench AB

Unobench i Mjölby utvecklar och levererar unika lösningar till fordonsverkstäder, skadeverkstäder och bildemonteringsanläggningar.

KalbyNets uppdrag var att utveckla en ny b2b-webshop till Unobench under domännamnet dinaverktyg.se. Önskemålet var att skapa en webshop som var enkel och överskådlig för kunderna och samtidigt enkel att administrera av Unobenchs personal. Arbetet har utförts i nära samarbete med personal från Unobench.

Världens snabbast växande e-handelssystem - WooCommerce valdes som plattform för dinaverktyg.se.

woocommerce1

 

 


 uno3 2

Hur hittar man en nål i en höstack?

Total består Unobenchs webshop av över 4000 artiklar fördelade på 258 olika produktkategorier så det var en utmaning att strukturera innehållet så att besökarna snabbt och enkelt kan hitta vad de söker.

För att underlätta navigeringen användes en sk mega-meny med möjlighet att kategorisera menyval och undermenyer på ett överskådligt sätt.

För en webshop med tusentals artiklar är sökrutan mycket viktig. Därför installerades pluginet WC Product search som gör det möjligt att vikta sökorden efter var i artikeltexten som de finns.

Dessutom överfördes ett antal artiklar från enkla produkter till variabla produkter. Detta innebär att besökaren inne på en artikel enkelt kan växla till varianter av samma produkt utan att behöva klicka sig ut i produktlistan igen.

Sidan gjordes även plattformsoberoende med responsive design så att besökaren enkelt hittar sina verktyg oavsett om hen kommer in i webshoppen via dator, platta eller mobiltelefon.

WooCommerce slimmade "one page checkout"-kassa gör också att tappade kunder i sista steget av köprocessen blir minimalt.

 

 

 


 

uno3 3Hur uppdaterar man 4000 artiklar på 5 minuter?

En webshop med många artiklar behöver någon form av automatisering när det gäller t.ex. prisändringar. Med hjälp av pluginet WP All import går det att uppdatera samtliga produkters priser eller lagersaldo på en gång genom att importera en prislista i excel-format. Har du gjort denna import en gång går det sedan att automatisera och låta t.ex. lagersaldot uppdateras varje natt.

Unobench synkroniserar dessutom samtliga kunder, ordrar och produkter mot sitt ekonomisystem, Fortnox.  Kommer det in en order via webshoppen så omvandlas den automatiskt till en faktura i Fortnox som sedan skickas till kunden.

 

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28 B vån 2
Södra Portgatan 28 B, 283 50 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss