Kalbynet logo 19

kalbynet

5 anledningar att uppgradera Joomla

29 november 2013

5 anledningar att uppgradera Joomla

Det finns idag väldigt många företag vars hemsidor är byggda i äldre versioner av Joomla (1.0, 1.5, 2.5). Är det då verkligen värt besväret att uppgradera hemsidan till Joomla 3.2? Nedan har vi listat 5 anledningar att migrera över hemsidan till Joomla 3.2:

1.) Förbättrad sökmotorsoptimering

Joomla har kommit väldigt långt när det gäller "inbyggd" sökmotorsoptimering (SEO). Bättre SEO innebär att ni efter en migrering troligen kommer att klättra i Google vilket bara det är värt väldigt mycket.

2.) Enklare och snabbare administration

I den senaste versionen av Joomla har man jobbat mycket med att förenkla det dagliga arbetet med uppdateringar av innehåll. Det har gjorts en lång rad förbättringar som underlättar administrationen av hemsidan.

Gör du uppdateringsarbetet själv sparar du alltså värdefull tid. Låter du någon annan uppdatera er hemsida sparar du pengar då uppdateringsarbetet nu går snabbare.

3.) Mobilanpassning

Allt fler besöker hemsidor via mobiler och surfplattor. I den senaste versionen är Joomla anpassad för mobila enheter. Med ett administrationsgränsnitt som bygger på Bootstrap-ramverket är Joomla idag det ledande CMS-verktyget när det gäller mobilanpassning med responsive design.

4.) En säkrare hemsida med Joomla 3.2

Säkerhetsaspekten blir allt viktigare och även här har teamet bakom Joomla 3.2 lagt ner ett stort jobb. Säkerhet har förbättrats tack vara säkra lösenord och tvåstegsautentisering.

5.) Övriga förbättringar i Joomla 3.2:


Versionshantering
I senaste verisonen av Joomla lagras alla ändringar som du gör i innehållet. Detta gör att du enkelt kan återgå till en äldre version av en artikel. En efterlängtad funktion.


Installation av komponenter
Det är nu möjligt att söka och installera tillägg direkt inifrån Joomla.

 

Skriven av

Per Pegard

Per Pegard

Delägare. Var med och startade KalbyNet och har jobbat med webbutveckling sedan 1996.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28 B vån 2
Södra Portgatan 28 B, 283 50 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss

  

Kalbynet använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok