KalbyNet
kalbynet

Nu är det dags att planera för uppgradering till Joomla 2.5

18 april 2012

Nu är det dags att planera för uppgradering till Joomla 2.5

Sitter du på en gammal joomla version och funderar på om hemsidan borde uppgraderas till Joomla 2.5? Här kommer lite punkter till varför man borde uppgradera sin hemsidan från Joomla 1.5 till 2.5.

Säkerhet – genom att INTE uppgradera löper hemsidan större risk för att bli hackad.

Efter september 2012 kommer det inte att komma några flera säkerhetsuppgraderingar till Joomla 1.5. Detta innebär att det kommer att blir det lättare för hackers att hitta små hål att ta sig in på hemsidan och angripa den på olika sätt. En hackad hemsida kan innebära många tråkigheter och även vara kostsamt att återställa.

Ny teknik ger nya möjligheter

För varje ny version av Joomla kommer nya funktioner. De som utvecklar tredjepartskompionenter till Joomla fokuserar alltid på den senaste versionen. Den som sitter kvar med en gammal version av Joomla riskerar att missa nya funktioner som kan ge nya affärsmöjligheter.

Hemsidan slutar att fungera om du inte uppgraderar

Servrar förändras och förbättras ständigt. Nya versioner av PHP och MySQL fasas in och äldre versioner fasas ut. Webbplaster som bygger på äldre teknik kan då inte dra nytta av dessa nya funktioner och efter tillräckligt lång tid kommer de inte längre att fungera. Joomla 1.0 fungerar t.ex. inte med nyare versioner än PHP 5.2 och redan används PHP 5.4 på nya servrar.

Förbättrad sökmotorsoptimering (SEO)

SEO-funktionerna har utvecklats och föärbättrats i Joomla 2.5. Förbättrad sökordsoptimering innebär att det blir lättare för besökare att hitta till er hemsida.

Enklare och snabbare hantering av innehåll

Tid är pengar. Med Joomla 2.5 sparas mycket tid vid uppdatering av innehåll då arbetsflödet är genomtänkt och lätthanterligt. "Spara & ny", "Spara som kopia" och "Bearbeta valda artiklar" är exempel på nya kommandon som kan spara mycket tid.

Enklare säkerhetsuppgraderingar

Som nämnts under punkt 1 så är det mycket viktigt att alltid ha den senaste säkerhetsuppgraderingen av Joomla installerad. För första gången är det nu möjligt att på ett smidigt sätt sköta uppgraderingarna inifrån Joomla.

Få tillgång till alla nya funktioner och förbättringar

Alla nya funktioner och förbättringar sker i Joomla 2.5. Vill man följa med I utvecklingen är det därför viktigt att uppgradera.

Är det panik. Måste vi uppgradera direkt?

Nej, det måste ni inte. Även äldre versioner Joomla kommer att fungera som de gjort tidigare. Det finns som sagt vissa risker med att inte uppgradera eller vänta med att uppgradera, men det är ingen panik.

Skriven av

Per Pegard

Per Pegard

Delägare. Var med och startade KalbyNet och har jobbat med webbutveckling sedan 1996.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28, Osby
Box 62, 283 21 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss

  

Kalbynet använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok